Pogosta vprašanja

Mehki kovčki so do določene mere bolj prilagodljivi in se ne opraskajo, nudijo pa manj zaščite predmetom v kovčku. Trdi kovčki iz ABS plastike so težji, bolj kompaktni, ko pa material enkrat popusti, poči. Polipropilen je lažji in bolj prilagodljiv, najlajžja pa je verzija polipropilena Curv®, iz katere so izdelani dražji Samsonite kovčki, ki se pod pritiskom tudi upognejo, tako da je lupino kovčka precej težko poškodovati ali uničiti.  Aluminij nudi najboljšo zaščito predmetom v kovčku, je pa tudi najtežji. Ko je kovček obtolčen ali stisnjen, vdolbine ostanejo, aluminijasti kovčki pa so ponavadi tudi najdražji. Več o tem, kateri kovček izbrati, lahko izveste v članku Izbrati trd ali mehek potovalni kovček.

Aluminij nudi najboljšo zaščito predmetom v kovčku, je pa tudi najtežji. Ko je kovček obtolčen ali stisnjen, vdolbine ostanejo, aluminijasti kovčki pa so ponavadi tudi najdražji. Več o tem, kateri kovček izbrati, lahko več izveste v članku Izbrati trd ali mehek potovalni kovček.

Za večino podjetij je možen nakup z vnaprej poslano naročilnico. Ob naročilnici prosimo tudi za kontaktne podatke, kjer vas lahko kontaktiramo in podatke za dostavo.