Izbrati trd ali mehek potovalni kovček?

trd ali mehek potovalni kovcek 1

Gotovo se mnogi med vami pred potovanjem in nakupom novega kovčka sprašujete kakšna je pravzaprav razlika med trdim in mehkim potovalnim kovčkom. Ustrezen tip kovčka je odvisen predvsem od vašega načina potovanja in vašega načina pakiranja. Vsi tisti, ki veliko potujete, ste nedvomno že ugotovili, da je razlika med trdim in mehkim kovčkov pomembna, izbira enega ali drugega tipa pa ena izmed najvažnejših stvari pri nakupu novega kovčka.

V nadaljevanju vam predstavljamo glavne prednosti in slabosti ene in druge vrste kovčkov, za vas pa smo pripravili tudi interaktivni vprašalnik, ki vam bo pomagal izbrati pravi tipa kovčka.

INTERAKTIVNI VPRAŠALNIK
trdi kovcki

Trdi kovčki

Vzdržljivost kovčka je ena izmed največjih skrbi vsakega popotnika. V kovčku običajno prenašamo drage elektronske naprave, krhke spominke iz čudovitih krajev, ki smo jih obiskali ali druge občutljive stvari, ki jih želimo kar se da dobro zaščititi. Trdi kovčki imajo močno in vzdržljivo lupino, ki je odporna na udarce in padce med transportom. Vsebina kovčka je tako zaščitena pred zunanjimi vplivi, prav tako pa je tudi njegova površina bolj odporna proti praskam in odrgninam. A večja zaščita navadno pomeni tudi težji kovček. Na srečo so trdi kovčki z razvojem najnovejših tehnologij danes postali peresno lahki. Najpogostejši predstavniki trdih kovčkov so narejeni iz polipropilena oziroma iz najnaprednejših tehnoloških materialov, kot je na primer Curv® proizvajalca Samsonite.

Trdi kovčki uporabniku ponujajo širok izbor barv, ki so v omejenih serijah lahko tudi povsem unikatne. Na potovanju in ob prevzemu prtljage boste tako svoj kovček v množici lažje in hitreje prepoznali. Trda lupina kovčka nudi tudi odlično zaščito v slabem vremenu. Prah in umazanija se na trdi podlagi lažje očistita, prav tako pa je zaščita pred vodo boljša kot pri mehkih kovčkih. Slabost trdih kovčkov je predvsem njihova omejena prostornina, ki ne omogoča razširitve. Ker je lupina kovčka trda, se ne oblikuje po vsebini in ga zato težje pospravite pod sedež ali v polico za prtljago.

Preverite ponudbo trdih kovčkov

mehki kovcki

Mehki kovčki

Na potovanjih največkrat domov prinesemo več prtljage, kot smo je imeli na začetku. Za brezskrbno nakupovanje je mehek kovček tako najboljša izbira, saj v večini primerov nudi možnost razširitve, s čimer pridobimo dodatno prostornino. Mehki kovčki so zaradi sten iz tkanine izredno fleksibilni in se lažje prilagodijo oblikam vsebovane prtljage. Tako lahko vedno najdete prostor za dodatni kos oblačila.

Vendar pa mehka stena kovčka svoji vsebini ne nudi enake zaščite kot pri trdih kovčkih, zato je dodatna zaščita občutljivih predmetov obvezna. V primeru dežja se tkanina lahko napoji z vodo in vsebine kovčka ne ohrani suhe (razen v primeru dodatnih zaščitnih premazov). Tkanina je tudi bolj dovzetna na umazanijo in mastne madeže.

Zunanji žepi na prednji strani kovčka se izkažejo kot nepogrešljiv dodatni prostor za hiter dostop do pomembnih osebnih predmetov. Žepi so različnih velikosti in običajno zaščiteni z zadrgo. Fleksibilna zunanjost tudi olajša pospravljanje kovčka v tesne prostore namenjene prtljagi. Mehki kovčki vam ponujajo tudi pogostejšo izbiro števila koles. Dve kolesi se izkažeta kot prednost pri daljšem transportiranju tudi v primeru neravnin in slabe podlage. Za udobnejše potovanje pa poskrbijo štiri kolesa, ki prevzamejo celotno težo prtljage in nudijo tekočo vožnjo po gladkih tleh.

Preverite ponudbo mehkih kovčkov

Ne pozabite izbrati kovčka, ki bo primeren vašemu načinu potovanja. Če se odločate za popotniški obisk Evrope, ne računajte na trdi kovček, četudi vam je njegova oblika izredno všeč. Po drugi strani pa se boste v primeru obiska vašega pomembnega poslovnega partnerja brez pomisleka odločili za trd prestižni kovček.

Plusi in minusi

Trdi kovčki

+ zaščita pred dežjem
+ velika izbira barv
+ zaščita vsebine pred udarci

− ni možnosti razširitve
− ni zunanjih žepov

IZBIRA TRDIH KOVČKOV

Mehki kovčki

+ fleksibilni z možnostjo razširitve
+ uporabni zunanji žepi
+ pogostejša izbira števila koles

− ni možnosti razširitve
− ni zunanjih žepov

IZBIRA MEHKIH KOVČKOV

Se še vedno ne morete odločiti ali bi raje imeli trd ali mehek potovalni kovček?

Izpolnite interaktivni vprašalnik, ki vam bo predlagal pravo izbiro.

Poišči pravi kovček za tvoje potovanje.IZPOLNI VPRAŠALNIK