10 najbolj uporabnih potovalnih aplikacij za pametne telefone

najboljse potovalne aplikacije

Potovanja si brez uporabe pametnega telefona ne znamo več predstavljati. Največkrat nam služi za fotografiranje popotniških dogodivščin, ohranjanje stikov na socialnih omrežjih, razvedrilo ob čakanju na letališču, nasploh je odličen potovalni sopotnik. Zaradi svoje priročne oblike je namreč idealno nadomestilo za številne klasične potovalne pripomočke, ki smo jih do sedaj jemali s seboj. Same priprave na potovanje so lahko zelo naporne, prav tako nas na potovanju čakajo številni stresni trenutki. Zakaj si vsega skupaj ne bi olajšali in izkoristili možnosti, ki nam jih nudijo številne mobilne aplikacije.

Ekipa Toko je za vas izbrala 10 najbolj uporabnih potovalnih mobilnih aplikacij, ki si jih morate namestiti na vaš pametni telefonu še pred naslednjim potovanjem.

Travlr by Samsonite

Travlr by Samsonite – brezplačno

Odlična mobilna aplikacija, ki jo je razvil vodilni proizvajalec potovalne opreme na svetu – Samsonite. Travlr by Samsonite vam na eleganten način učinkovito pomaga minimalizirati potovalni stres. Preprosto vpišite podatke o vašem letu in mobilna aplikacija bo postala vaš osebni vodič. Opomnila vas bo na primer, da preverite, če imate vse potrebne dokumente, sporočila vam bo, kakšna velikost kabinskega kovčka je dovoljena pri vašem letalskem prevozniku, kakšna je lokalna valuta na cilju vaše poti, in podobno. Travlr by Samsonite vas bo sproti obveščal o lokalnem vremenu in vam svetoval, kaj vse morate še spakirati pred odhodom. V obdobju pred odhodom na potovanje vas bo aplikacija redno obveščala o pravočasnem check-inu in vkrcanju na letalo. Travlr by Samsonite enostavno reši vsa vaša vprašanja o potovanju v eni uporabni mobilni aplikaciji.

Google Play: namesti na telefon

Google Translate

Google Translate – brezplačno

Prevajalnik Google je izredno priljubljen za prevajanje besed, uporabniki ga najpogosteje uporabljajo preko računalnikov, seveda pa je dosegljiv tudi preko mobilne aplikacije. Google Translate prevaja iz kar 90 različnih jezikov, zato je dobrodošla pomoč vsem svetovnim popotnikom. Hitro prevajanje besed in krajših besedil je z uporabo aplikacije izredno enostavno, še posebno, ko želite hiter prevod na licu mesta. Tako lahko posamezne besede v meniju restavracije in druge napise prevedete tudi z uporabo kamere na pametnem telefonu ali pa jih razločno poveste v mikrofon telefona. Aplikaciji niti pismenke ne predstavljajo ovir, saj jih lahko narišemo na ekran telefona in že nam ponudi njihov prevod. Google Translate je po našem mnenju ena izmed najbolj uporabnih aplikacij na potovanju.

iTunes: namesti na telefon
Google Play: namesti na telefon

Duolingo

Duolingo – brezplačno

Učenje jezikov je lahko tudi zabavno in mobilna aplikacija Duolingo vam pri tem pomaga na edinstven način. Pri prevajanju besed in krajših besedil vam pomaga opisani Google Translate, če pa si želite spoznati katerega izmed 25 svetovnih jezikov, uporabite mobilno aplikacijo Duolingo. Izjemno priljubljen način učenja jezikov seveda ne nadomesti šolanja, kljub vsemu pa vam omogoča spoznavanje osnov slovnice in besednega zaklada, da boste pri naslednjem potovanju lažje komunicirali z domačini. Učenje poteka v obliki računalniške igre, pri čemer vas aplikacija vodi skozi različne ravni do napredovanja s pridobivanjem in zbiranjem točk. Pridružite se več kot 70 milijonom uporabnikov željnih učenja novih jezkov in pri naslednjem potovanju spregovorite z domačini v njihovem jeziku.

iTunes: namesti na telefon
Google Play: namesti na telefon

XE Currency

XE Currency – brezplačno

Popotniki se na svojih potovanjih srečujejo s številnimi tujimi valutami. Pri preračunavanju vam bo pomagala izredno uporabna mobilna aplikacija XE Currency, ki je daleč najbolj priljubljena pri uporabnikih pametnih telefonov. XE Currency navdušuje s podatki o vseh svetovnih valutah, ki so ob povezavi z internetom osveženi z zadnjimi podatki. Če pa internetne povezave nimate ali hočete varčevati pri prenosu podatkov, vam mobilna aplikacija shrani zadnje pridobljene podatke. Naprednejši uporabniki bodo z veseljem preverili tudi številne poslovno naravnane podatke, kot so cene plemenitih kovin in zgodovinski pregled gibanja vrednosti posamezne valute. XE Currency vam bo pomagal z natančnim in zanesljivim preračunavanjem v kateri koli državi boste potovali.

iTunes: namesti na telefon
Google Play: namesti na telefon

Booking

Booking.com – brezplačno

Booking.com je ena izmed vodilnih in najbolj poznanih spletnih strani za rezervacijo hotelov po vsem svetu. Preverjen sistem primerjave cen in izjemen izbor ponudnikov prenočitev je na spletni strani Booking.com že dodobra prepoznan s strani mnogih rednih popotnikov. Mobilna aplikacija poleg preglednega iskanja omogoča hitro rezervacijo s takojšnim povratnim potrditvenim obvestilom. Prenočišče lahko potrdite elektronsko in ob tem pridobite tudi zemljevid okolice, ki je dostopen tudi brez internetne povezave. Število ponudnikov prenočišč presega milijon, izbira pa bo lažja tudi s pomočjo 107 milijonov zapisanih izkušenj uporabnikov portala Booking.com. Izbira in rezervacija prenočišča za potovanje verjetno še nikoli ni bila tako preprosta in dostopna.

iTunes: namesti na telefon
Google Play: namesti na telefon

TripAdvisor

TripAdvisor – brezplačno

Če še ne poznate spletne strani TripAdvisor, je sedaj pravi čas, da si pred potovanjem namestite njihovo mobilno aplikacijo. Izjemno popularna stran omogoča hiter pregled med več milijoni mnenj, izkušenj, fotografij in video posnetkov uporabnikov, ki so uporabili ali si ogledali turistični produkt. Poleg prepoznanih turističnih znamenitosti lahko na podlagi prebranih izkušenj hitro poiščete tudi manjše lokalne znamenitosti, ki so navdušile uporabnike portala TripAdvisor. Preverite lahko tudi številne druge podatke, ki se tičejo vašega potovanja: najboljše restavracije, najboljši bari, najboljši hoteli, najboljši izleti in še mnogo drugega. S funkcijo Trip Advisor Near Me, ki jo ponuja mobilna aplikacija, enostavno vidite, kaj od zgoraj naštetega se nahajajo v vaši neposredni bližini. Najboljše pri tej aplikaciji pa je to, da vsebuje uporabne podatke za prav vsako popotniško destinacijo na svetu. Če pa slučajno ne najdete potrebne informacije, vam je na razpolago forum z možnostjo postavitve vašega vprašanja. Po uspešno zaključenem potovanju pa ste seveda vabljeni, da svoje izkušnje delite tudi z drugimi.

iTunes: namesti na telefon
Google Play: namesti na telefon

Skype

Skype – brezplačno

Skype je odličen način, da tudi na drugem koncu sveta ostanete v stiku z vašimi najbližnjimi. Z razvojem pametnih telefonov je Skype postal odlično orodje za komuniciranje in izjemna alternativa dragim mednarodnim klicem. Še boljša pa je možnost video klica, ki jo lahko najlažje izkoristite, ko imate internetno povezavo. Medtem, ko ste na potovanju, bližji stik z vašimi domačimi preprosto ni mogoč. Poleg klicev in video klicev mobilna aplikacija Skype nudi tudi možnost pošiljanja slik in video posnetkov in je odlična izbira za skupinske klepete. Številna mednarodna podjetja omogočajo tudi Skype klice z njihovimi klicnimi centri za pomoč uporabnikom. Skype mobilno aplikacijo je zato vredno imeti na vašem telefonu, tudi če niste na potovanju.

iTunes: namesti na telefon
Google Play: namesti na telefon

MapsME

Maps.ME – brezplačno

Maps.ME je ena izmed najbolj priljubljenih mobilnih aplikacij, ki vam omogoča navigacijo na potovanju. Njena izjemna funkcija je, da lahko prenesete zemljevide in jih uporabljate brez povezave z mobilnim omrežjem ali internetom, kar je še posebno pomembno pri dragih mednarodnih tarifah. Brezplačna uporaba zemljevidov in podatkov omogoča enostavno navigacijo ob vožnji z avtomobilom, kolesom ali če potujete peš. Zemljevidi vsebujejo turistične znamenitosti, lokale, restavracije, trgovine, javne ustanove in številne druge uporabne podatke. Mobilna apliakcija Maps.Me uporablja odprtokodne zemljevide OpenStreetMap, ki so posodobljeni na dnevni bazi in predstavljajo alternativo Google Maps. Z uporabo aplikacije boste v vsakem trenutku točno vedeli, kje ste in kaj je zanimivega v vaši bližini.

iTunes: namesti na telefon
Google Play: namesti na telefon

Citymapper

Citymapper – brezplačno

Če bo vaše potovanje omejeno na obisk večjega mesta izbrane države, potem morate obvezno uporabiti mobilno aplikacijo Citymapper. Enostavna za uporabo in izredno pregledna popotniška aplikacija vsebuje detajlne podatke o več kot 30 svetovnih mestih. Kljub splošno razširjeni uporabi Google aplikacij vam Citymapper nudi podatke v realnem času za prihode in odhode javnega prevoza in njihove morebitne zamude. Aplikacija ima integriran tudi priljubljen Uber ter mrežo kolesarskih poti. V primeru, da ima vaš vlak preveliko zamudo, si lahko za kratkočasenje ogledate tudi podatek o času potovanja do vašega cilja z uporabo jet packa.

iTunes: namesti na telefon
Google Play: namesti na telefon

PackPoint

Packpoint – brezplačno

Za konec pa vam predstavljamo mobilno aplikacijo, ki vam bo pomagala pri najtežjem opravilu, ki se tiče potovanja – pakiranju. V aplikacijo Packpoint vpišite, kam potujete, kdaj in za koliko časa potujete ter vaš namen potovanja z vključenimi morebitnimi športnimi aktivnostmi. Packpoint vam bo, vezano na pridobljene podatke, ponudil seznam pakiranja in vam svetoval, kaj morate vzeti s seboj. S preprosto potrditvijo lahko označite, kaj se že nahaja v vašem kovčku in kaj morate še spakirati. Če bo na vašem pametnem telefonu nameščena aplikacija Packpoint, ne boste nikoli več vzeli s seboj preveč ali premalo prtljage.

iTunes: namesti na telefon
Google Play: namesti na telefon

Vam je bil naš blog zapis všeč? Delite ga z drugimi!