Potovalni seznam za enostavnejše pakiranje

potovalni seznam

Na potovanje bi s seboj najraje vzeli vsaj polovico naše garderobe. Tako nam nikoli ne bi zmanjkalo možnosti pri izbiri oblačil za raziskovanje mesta, sproščen sprehod po plaži ali treking po naravi. Že tako ali tako smo omejeni z velikostjo kovčka in vedno znova se je težko odločiti, katere kose priljubljenih oblačil vzeti s seboj. Če se odločimo za krajši oddih, na katerega se odpravimo samo s kosom ročne prtljage, pa je odločitev še toliko težja. Za lažje in manj stresno pakiranje smo vam pripravili nekaj uporabnih nasvetov in priročen potovalni seznam.

prava velikost prtljage

1. korak – Izberite primerno prtljago

Pred vsakim potovanjem najprej izberite primerno prtljago, ki vam bo kar najbolje služila na poti. Če doma že imate različne velikosti kovčkov in potovalk, bo vaša odločitev zelo enostavna. Vsem ostalim, ki se največkrat odločate za nakup kovčka tik pred potovanjem, pa svetujemo, da se pred nakupom dobro informirate. Odločitev, ali je za vas bolj primeren kovček ali potovalka, vam bo olajšalo branje bloga Nasveti za izbiro pravega potovalnega kovčka ter bloga Zakaj so potovalne torbe ponovno tako priljubljene. Odgovore na vprašanje, ali izbrati trd ali mehak potovalni kovček, pa boste našli v našem blogu s krajšim interaktivnim vprašalnikom.

Najmanjši kovček, tako imenovani kabinski kovček, lahko kot ročno prtljago vzamete s seboj na letalo. Vanj lahko spravite vse potrebno za krajši vikend oddih v mestu ali za pomemben poslovni sestanek. Potovalni kovček srednje velikosti je primeren za enotedensko potovanje, medtem ko je kovček največjih dimenzij rezerviran za daljša potovanja oziroma za vse tiste, ki se tudi na potovanju ne morete ločiti od svoje obsežne garderobe. Vsekakor pa je potrebno izbrati prtljago, ki bo zadostila vsem vašim željam, bo uporabna glede na tip potovanja in bo zadostila morebitnim omejitvam letalskega prevoznika.

kaj spada v kovcek

2. korak – Sledite potovalnemu seznamu

Primeren kovček ste izbrali in naslednji korak je, da začnete s pakiranjem. Pred potovanjem večina ljudi velikokrat zgublja čas in tudi živce ravno zaradi neorganiziranosti. Velikokrat se zgodi, da zadnji trenutek razmišljate, kaj vse ste že spakirali in kaj bi še morali. Vsemu temu se lahko preprosto izognete z uporabo potovalnega seznama.

Na podlagi izkušenj s številnih potovanj smo ustvarili potovalni seznam, ki vam bo pomagal pri pakiranju. Potovalni seznam je razdeljen na več kategorij, katerim smo dodali tudi prazne vrstice, da lahko pripišete še vaše želje. Priporočamo vam, da si seznam ob prvem potovanju priložite poleg kovčka in ga vzamete s seboj na pot. Medtem, ko boste potovali, lahko enostavno pripišete potrebščine, ki jih niste spakirali, vendar bi vam prišle zelo prav. Potovalni seznam se bo na ta način dopolnjeval in bo postajal z vsakim potovanjem boljši. Ko boste vedeli, da je potovalni seznam za vas popoln, ga kopirajte in eno kopijo shranite v kovček. Ob naslednjem potovanju vas bo že čakal pripravljen in tako boste lahko na najhitrejši način spakirali vse potrebno. Ker pa potujemo v različnih letnih časih, si ustvarite več seznamov, primernih za vsako obdobje v letu. Svetujemo vam, da si zabeležite tudi dolžino potovanja, saj za vikend izlete potrebujete s seboj drugačne potrebščine kot za daljše, večtedensko potovanje.

organizirajte potrebscine

3. korak – Organizirajte vaše potrebščine

V vašem kovčku se ne bodo znašla le oblačila, temveč tudi pripomočki za osebno higieno, obutev, športni rekviziti in številne druge potrebščine. Pomembno je, da se v svojem kovčku lahko enostavno znajdete in enostavno najdete oblačilo ali potrebščino, ki jo potrebujete tisti hip. Za lažjo organizacijo uporabite kompresijske vreče, ki vam bodo prihranile prostor in omogočile enostavno pakiranje po sklopih. Če prostor ni problem in želite le preglednejšo organizacijo v kovčku, potem posezite po setih za organiziranje oblačil, vaše čevlje pa lahko zaščitite z vrečo za obutev, ki bo preprečila, da bi se umazanija prenesla na ostale potrebščine v kovčku. Na dno vašega kovčka najprej spakirajte težje stvari, zatem pa oblačila. Za boljše fiksiranje uporabite v kovčku križne zategovalne pasove, ki vam bodo prihranili prostor in preprečili mečkanje. Stvari, ki si jih boste želeli imeti hitro pri roki, shranite v zgornji predel kovčka – pokrov, ki je največkrat ločen s predelno steno. Če imate mehak kovček, pa izkoristite zunanji žep na zadrgo, ki je dovolj velik za shranjevanje marsikaterega predmeta.

Natisnite si potovalni seznam

Želimo vam hitro in brezskrbno pakiranje ter veliko užitkov na potovanjih.

Vam je bil naš blog zapis všeč? Delite ga z drugimi!