12 nepogrešljivih potovalnih dodatkov

potovalni dodatki samsonite

Potovalni dodatki – poceni malenkosti, ki vam lahko neizmerno olajšajo prav vsako potovanje. Marsikateri izkušen popotnik vam bo povedal, da je skrivnost v majhnih stvareh na katere morda niti ne pomislimo, ko si pakiramo kovček za naše naslednje potovanje. Da vam prihranimo nekaj skrbi ob razmišljanju na kaj vse ne smete pozabiti, smo za vas izbrali 12 potovalnih dodatkov, ki jih mora vsebovati vsak dober potovalni seznam.

1 potovalna denarnica

Potovalna denarnica

Na potovanju navadno s seboj nosimo več gotovine kot običajno ali pa uporabljamo več bančnih kartic. Kot turisti smo v tuji državi tudi bolj ranljivi za krajo tamkajšnjih organiziranih tatov. Za varno hrambo gotovine in svojih osebnih dokumentov sta najboljši izbiri potovalna denarnica za okoli vratu in pas za denar. Na zunaj nevidni denarnici vsebujeta koži prijazne materiale in ne ovirata gibanja.

2 set steklenick za kozmetiko 1

Set stekleničk za kozmetiko

Iz varnostnih razlogov je vnos klasičnih količin šamponov, gelov in drugih kozmetičnih tekočin na letalo prepovedan. Za vse, ki potujejo samo s kabinsko prtljago, je obvezna uporaba manjših količin kozmetičnih tekočin. S setom stekleničk za kozmetiko lahko vaše najljubše gele in šampone vzamete na potovanje tudi v ročni prtljagi.

3 svetovni adapter usb 2

Svetovni adapter

Potovanje po tujih državah s seboj prinese tudi spoznavanje različnih standardov vtičnic. Ker imamo s seboj čedalje več elektronskih naprav, ki zahtevajo neprestano polnjenje, je potrebno zagotoviti, da bodo polnilci kompatibilni. Enostavna rešitev so adapterji, ki omogočajo pretvorbo med vsemi tipi svetovnih vtičnic in brezskrbno uporabo vaših elektronskih naprav.

4 tehtnica

Digitalna tehtnica

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste si na potovanju nakupili številne unikatne spominke, vendar niste bili prepričani ali jih boste lahko prinesli domov? Omejitve letalskih prevoznikov pri maksimalni teži prtljage so zelo različne in njihova prekoračitev vas lahko drago stane. S točno informacijo o teži lahko že predhodno poskrbite, da boste pri oddaji kovčka brez skrbi. Majhna, priročna in izredno praktična digitalna tehtnica za prtljago vam bo takoj ponudila točen podatek o teži prtljage in olajšala odločitev o nakupu še kakšnega dodatnega spominka.

5 oznake za prtljago

Oznaka za prtljago

Vaša prtljaga je vaša last in mora vsebovati vaše kontaktne podatke. Papirnati označevalni lističi letalskih prevoznikov so namenjeni enkratni uporabi in hitro jih lahko pozabimo pritrditi na prtljago. Da bo vaša prtljaga vedno označena poskrbijo oznake za prtljago, ki so izredno vzdržljive in s svojimi živimi barvami poskrbijo, da so izstopajoče in vidne. Tako boste zagotovili, da vas bo morebitna izgubljena prtljaga lažje in hitreje našla.

6 kljucavnica

Ključavnica

Nahrbtniki, torbe in nekateri kovčki so lahka tarča nepridipravov, saj jih brez zaščite lahko hitro odprejo in iz njih odtujijo vaše osebne predmete. S priročno in majhno ključavnico je varnost vaše prtljage zagotovljena. Izbirate lahko med različnimi barvami, zaklepanjem na ključ ali na kombinacijo in uporabo TSA zaščite.

7 kompresijska vreca

Kompresijska vreča

Oblačila v kovčku zavzamejo največ prostora in zmanjšanje njihove prostornine vam omogoča uporabo pridobljenega prostora za druge najnujnejše potrebščine. Zmanjšanje količine oblačil po navadi ne pride v poštev, zato je najhitrejša in najlažja izbira uporaba kompresijskih vreč. S stisnjenimi oblačili boste pridobili prepotreben dodatni prostor in boljšo organiziranost v kovčku.

8 zlozljiv nahrbtnik

Zložljiv nahrbtnik ali torba

Na potovanju si velikokrat želimo, da bi s seboj vzeli dodaten nahrbtnik ali torbo za transport manjše količine osebnih predmetov, vendar zanj po navadi nimamo prostora. Z zložljivim nahrbtnikom prihranite prostor v kovčku in povečate vašo mobilnost, ko prispete na cilj, zložljiva torba pa se odlično izkaže pri nakupih in obisku čudovitih plaž.

9 potovalni vzglavnik

Potovalni vzglavnik

Dolge poti na letalih, avtobusih in na vlakih so utrujajoče in velikokrat vas na koncu boli vrat. Potovalni vzglavnik vam olajša potovanje saj omogoča najboljšo oporo glave in učinkovitejši počitek. Izbirate lahko med različnimi oblikami, barvami in materiali.

10 pas za kovcek

Pas za kovček

Med transportom se lahko vaši kovčki nenačrtovano odprejo in izgubijo vsebovano prtljago. Pas za kovček bo preprečil tako odprtje in omogočil varen transport. Z uporabo kombinacijske ključavnice pa kovček še dodatno zavarujete in ga zaščitite pred tem da bi ga odpirale tretje osebe.na s svežim mladostnim videzom.

11 maska za spanje cepki za usesa

Maska za spanje in čepki za ušesa

Dolge vožnje na potovanjih radi izkoristimo za počitek in običajno prepotreben dodaten spanec. Predvsem na vlaku in na letalu je okrog nas po navadi precej motečih dejavnikov, ki nam ne omogočajo pravega počitka. V tem primeru je učinkovita rešitev lahko kombinacija maske za spanje, ki zaustavi motečo svetlobo in čepkov za ušesa, ki blažijo hrup iz okolice.

12 prevleka za kovcek

Prevleka za kovček

Za vaš najljubši kovček ste odšteli veliko denarja in želite si, da bo čim dalj ostal čist in brez prask. Ob potovanjih se na letališčih kovčki med seboj dotikajo in med transportom drsajo ter prevračajo. Na letališčih lahko kovčke zaščitite s folijo, vendar je ta način drag in ni najbolj ekološki. S prevleko boste svoj kovček učinkovito zaščitili pred umazanijo in praskami ter ga spremenili v unikaten in izstopajoč kos prtljage.

Zdaj smo vam razkrili nekaj malih skrivnosti velikih popotnikov. Ostane vam le še, da si izberete svoje potovalne dodatke izmed široke ponudbe, ki jo za vas zagotavljamo v spletni trgovini Toko. In ne pozabite: Cene potovalnih dodatkov, ki jih prodajajo na letališčih so večinoma precej višje. Zato si raje prihranite nekaj časa in denarja ter bodite pripravljeni na svoje naslednje potovanje in si potovalne dodatke zagotovite že vnaprej.

Oglejte si potovalne dodatke