Nasveti za pakiranje

nasveti za pakiranje 1

Naredite rulado

Potovalno seveda… če boste svoja oblačili zvili v tulec, boste s tem zmanjšali mečkanje oblačil in pridobili prostor. Dodaten nasvet – več oblačil kot boste zvili v rulado, bolje bo. Enako velja za zlaganje oblačil, zato poskusite zložiti več oblačil skupaj.

prtljaga

Pakirajte pametno

Kaj res potrebujete še dodaten par čevljev za vsak slučaj?! Prihranite prostor in energijo in jih pustite doma, saj boste nazadnje obuli najbolj udobne natikače. S seboj vzemite potovalne velikosti toaletnih potrebščin, ali pa jih kupite, ko prispete na cilj. Zmanjšajte težo svoje prtljage in s seboj vzemite večnamenska oblačila, ki ji lahko nosite tako podnevi kot za zabaven večer v mestu. Premišljenost se vam bo obrestovala!

pakiranje kovckov

Velikost je pomembna

Izberite pravo velikost kovčka glede na dolžino potovanja. Če boste spakirali preveč ali premalo v neprimerno velikost kovčka, se bodo vaša oblačila hitreje zmečkala. Srednja velikost naj bi zadostovala 14-dnevnem potovanju. Gube na oblačilih lahko zgladite tako, da jih obesite v kopalnico, polno pare, medtem ko je luč ugasnjena (večina hotelskih sob ima ventilator povezan z lučjo).

Čevlji

Čevlje je najbolje pakirati ob kolesih, da ne zmečkajo vaših oblačil. Vanje lahko zapakirate nogavice ali perilo, da ohranijo obliko, lahko tudi nakit in ga tako dodatno zaščitite.

toaletne potrebscine

Toaletne potrebščine

Toaletne potrebščine vedno shranjujte v plastičnih vrečkah, saj vas sicer lahko presneti neprijeten prizor na razlitje v vašem lastnem kovčku. Vrečke vam bodo prišle prav za shranjevanje umazanih ali mokrih oblačil, zato jih ponovno uporabite in reciklirajte.

delite si

Delite

Če potujete v paru, razdelite oblačila v oba kovčka. Če se vaša prtljaga slučajno izgubi, boste imeli vsaj nekaj rezerve!

Omejitve prtljage

Vedno preverite omejitve letalskega prevoznika, s katerim potujete, saj se omejitve posameznih družb med seboj precej razlikujejo. Naj vas na letališču ne preseneti kak kilogram ali centimeter kovčka odveč. 

Preverite omejitve kabinske prtljage